Има едно предаване "Вкуснотиите на Оливър". Е, аз не претендирам да съм голям готвач, но се старая доста докато готвя на Петьо. Ако въобще "готвене" може да се нарече приготвянето на пюрета.

Искам разнообразно меню за малкото човече. Опитах да го храня с купени пюрета. На мен не ми хареса вкусът на нито едно от тях- опитах и скъпи и по- евтини марки. Реших, че щом на мен не ми допадът, а и детето им се мръщи най- добре да се заема аз с приготвянето им !

Всеки е приготвял пюре от морков, картоф, тиквичка. Добавяла съм и чушка. А днес ще пробвам и зелен боб.

Другата ми идея за да подобря вкусът, а и качеството на храната е да попаря магданоз, да го пасирам и да добавям по малко към обедното пюре.

задължително към пюрето добавям мляко- адаптирано или кърма, както и сол на върха на ножа.

Към кашите му следобед добавям пъпеш или праскова, кайсия, слива, ябълка - според това какъв плод има на пазара или в градината на баба.

Детето харесва всичко, което му приготвям и често си иска още. Да си призная често приготвям малко повечко от пюрето или кашата за да хапна и аз.

Може би някой ще се запитат защо започнах статията си с предаването на Оливър. Разбрах нещо много важно от него: винаги трябва да готвиш с чувство и желание, тогава всичко се получава. Така правя и аз.

Добавям и мнооооого любов ... и приготвям най- вкусните ястия за моето мъниче.