Не бях се замисляла до кога ще кърмя моето бебче. Ето че този въпрос сам изникна пред мен един ден, в който Пешко плачеше, въпреки че току що беше сукал. Явно храната не му достигаше, търсеше още!

Нямах адаптирано мляко, не се и бях замисляля, че един ден кърмата няма да ми достига. Ужасих се !!! Тогава осъзнах, че искам да го кърмя ,а не да го дохранвам с разни изкуствени млека.

Направо се разплаках като слушах как моето бебче плаче, защото е гладно, а аз няма да мога повече да го храня...та нали аз съм му майка и една от грижите полагам за него е точно кърменето...

Знаех, че нямам време да се вайкам, а трябва да се взема в ръце! В много книги бях чела, че е възможно да се стимулира отделянето на повече кърма, ако е намаля, дори имало случаи, в които кърменето е прекъснато за месец и се възобновява отново. Реших да опитам.

Веднага си забърках кана с айрян, пих прясно мляко мнооооого вода и малко плодови сокове. Започнах да истисквам остатъка от кърмата след кърмене, дори и да беше 2-3 лъжички и му ги давах.

Пишеше, че до няколко дена трябва да има резултати. Още след два дни Пешко започна да се храни нормално и аз бях най- щастливата майка на земята!!! Бебчо се хранеше пак от мен !!! Чудесно е да кърмиш !

Нещо, което ме озадъчи- когато се обадих на лекарката ни за да и кажа, че явно кърмата не ми достига тя не ме посъветва да положа усилия за да увелича кърмата си, а веднага ми препоръча адаптирано мляко...Не е ли по- добре да храниш детето си естествено ?

Очаквам да споделите опита си с кърменето и мнението си по въпроса защо веднага се препоръчва адаптирано мляко, а не се насърчава естественото хранене ?